Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

dinsdag 10 september 2013

operatie aan huis

Wellicht eentonig... maar we hebben weer een dag met de bekende blauwe lucht te pakken. Zonnig en met een temp. van dertig plus.
op de vloer van het voorterras
Afgelopen vrijdag is Madé, de hond, in gevecht gegaan met een buurhond en dat is ze slecht bekomen. Met een stevige bijtwond aan haar bovenbeen kwam ze trillend terug naar huis. We hebben het een paar dagen aangekeken maar de de wond is gaan ontsteken en dat werd alsmaar erger. Dus gisteren de dierenarts uit Negara gebeld en die kwam in de middag langs. Hij keek en ging met de mededeling dat ie vandaag terug zou komen om ter plekke de infectie operatief te verhelpen. Klokslag 11 uur stond hij voor de poort met zijn tas met instrumenten en allerlei flesjes. Het bleek inmiddels een flinke diepgaande infectie geworden te zijn. Op de vloer van het voorterras heeft hij de wond opengemaakt, goed schoongemaakt en ook inwaarts stevig behandeld met veel antibiotica. Daarna weer gesloten met acht hechtingen. Madé is weer bij kennis, heeft wat gegeten maar is wel een beetje gepikeerd omdat zij een broek aan haar kont heeft hangen die ze niet wilt. Over twee dagen komt de dierenarts voor controle en als het genezingsproces goed gaat dan is ze over twee weken weer de oude. De gehele ingreep kostte RP 400.000 (27,50 euro)
Hopelijk heeft ze ervan geleerd en gaat ze met een grote boog om de andere honden heen.
de wond openmaken
en goed behandelen met antibiotica
de inhoud van de dokterstas
enigszins gepikeerd over die rotbroek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten