Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

woensdag 23 september 2015

Papaya

Papaya....is de bekende heerlijke tropische oranjegekleurde vrucht die overal op Bali verkrijgbaar is en wordt gegeten. Maar in Kuta (Denpasar) is een heel andere Papaya voorhanden. Het is een winkel gespecialiseerd in allerlei verse broodjes en Japanse lekkernijen zoals vele soorten sushi. Bij binnenkomst komen de bakgeuren je al tegemoet. Aan de linkerzijde, te zien door een glazen wand, is de bakkerij waar men druk doende is om al die heerlijke broodjes en taartjes te bakken. Kies een broodje en een kop koffie en ga zitten om van dit lekkere te genieten. Verderop in de winkel is de kleine supermarkt met vele verswaren zoals vis, vlees en broodbeleg.
En achterin staan de vitrines met allerlei soorten sushi. Eenkeuze maken is moeilijk. 
"Fresh Gallery Papaya" is voor ons een vaste koffiestop als we in Kuta of in de buurt zijn. Onze dag begint daar, na een autorit van minimaal drie uur, met koffie en gebak. En op de terugweg peuzelen we regelmatig een klein bakjes sushi naar binnen.






maandag 14 september 2015

Ulat Cicin

De afgelopen weken zijn de bladeren van een struik bij ons in tuin behoorlijk aangevreten. Zo erg zelfs dat de struik goed ziek was en dat we 'm hebben gerooid. Vandaag heeft een oplettende Wayang, onze hulp, de dader gesignaleerd in de struik ernaast. Het is een grote rups, ter grootte en dikte van een vinger, die volledig gecamoufleerd en roerloos in de struik zat genesteld op een tak. Nadat we de tak eruit hebben geknipt kwam dit prachtige diertje in beweging en ging op zoek naar een blad. Voor dit dier helaas...maar we hebben 'm niet teruggezet maar een plekje gegeven ergens  heel ver van onze tuin. De Balinezen noemen 'm "Ulat Cicin" (grote rups) en als ze 'm vangen dan verbranden ze 'm want ze moeten er niets van hebben.


donderdag 3 september 2015

De snelle tijd

Naarmate een mens ouder wordt gaat, voor het gevoel, de tijd ook sneller. Rond 1980 ben ik gaan werken bij de toenmalige Spaarbank Rotterdam. Daar werkte ik met Jan Schop, een fijne collega. In 1995 hebben we elkaar voor het laatst gezien en gesproken. Het is inmiddels 2015 en wie hebben we hier op Bali ontmoet.....jazeker....Jan Schop met zijn lieve vriendin Dana. Eergisteren hebben we onder het genot van wat flesjes bier en lekker eten vele oude verhalen opgehaald uit de tachtiger jaren van de  Spaarbank. Een bedrijf waar toen nog alles kon. Ongekend gezellig en fijn om hem weer na zoveel jaren te ontmoeten.
Gisterenmorgen hebben wij onze vrienden opgehaald bij hun hotel Sapu Lidi Resort. We zijn naar een plek gereden in Tegallalang met een schitterend uitzicht op de rijstterrassen. Koffietijd! Hier hebben we ook de zelfmeegebrachte taart aangesneden. Een taartje met een 10 erop want het is onze trouwdag. Een klein feestje en dat met z'n uitzicht. Daarna doorgereden naar de Pura Tirta Empul om een bad te nemen in het heilige water aldaar. Via een tweetal ceremonies onderweg terug naar Ubud voor een Bintang om de schrale kelen te smeren. Gisteravond kregen we van ons hotel een diner aangeboden ter ere van onze trouwdag. Met z'n vieren hebben we hiervan heerlijk genoten. Na afloop nog een biertje en een cocktail arak (Dana) om daarna afscheid te nemen van Jan en Dana. Het waren twee heel gezellige dagen. Super! Wij gaan vandaag weer naar Yehkuning en zij vervolgen hun vakantie in Ubud en later in Nusa Dua.
na 20 jaar

na 10 jaar

samen in Tegalalang
samen in de Pura Tirta Empul
een plons van het heilige water
bij een ceremonie onderweg in Sebatu
ons trouwdagdiner in Hotel Purigarden in Ubud