Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

maandag 17 oktober 2016

Lantau Island

Na de bruine boterhammen en de thee zijn we weer op metro gestapt. Vandaag staat op ons lijstje een bezoek aan Ngong Ping op het eiland Lantau. In dit dorp zit op een bergtop een grote boedha met aan zijn voeten gelegen het Po Lin klooster. Om daar te komen zijn we met de metro vanaf Prince Edward naar Central gereden. Daar uitgang J en te voet naar de terminal van de Star Ferry. Een overtocht van een tiental minuten naar Hongkong Island. Daar ligt pier 6. Vanaf daar gaat de snelle boot naar Mo Wui op Lantau Island. Hier hebben we de bus gepakt naar Tung Chung waar de kabelbaan vertrekt naar Ngong Ping. Alles verliep soepeltjes totdat we bij de kabelbaan aankwamen. Daar stond een rij mensen bijna tot Tokio. We zijn gewoon aangesloten en na anderhalf staan en schuifelen waren we aan de beurt om een kaartje te kopen. Vanaf het loket hup de gondel in.....nou nee want om de hoek stond weer een rij. Na een half uurtje mochten we eindelijk met onze vermoeide voetjes instappen. Het hele gedoe deed me denken aan de wintersport zonder sneeuw en lange latten. Vanuit de gondel hadden we een geweldig uitzicht over Hongkong en het nieuwe vliegveld. Zeker de moeite waard. Na een half uurtje, uiitstappen in Ngong Ping Village. Onze magen knorren...de hoogste tijd om te eten. Een broodje kebab met frieten. Lekker hoor!
Na het bezoek aan de Big Budha en het klooster met de bus terug nasr Tung Chung. Het is inmiddels gaan regenen en de rij wachtenden bij de bushalte wordt steeds langer. Iedereen wil wegwezen uit de nattigheid. Vanuit Tung Chung hebben we de metro, de oranje lijn, teruggenomen naar Central en verder de rode lijn naar Prince Edward en door naar het hotel om te rusten. Het regent nog steeds.










Geen opmerkingen:

Een reactie posten